Život je jako žebřík do kurníku: Krátkej a posranej

Listopad 2010

Na mezinárodním fóru o mravním úpadku lidstva

30. listopadu 2010 v 0:36 Vtipy
Na mezinárodním fóru o mravním úpadku lidstva navrhne britský zástupce omezit milování, protože je hříšné, nehygienické a namáhavé.

Italský zástupce na to reaguje:
"Hříšné to není, i Bůh řekl: "Milujte se a množte se."

Francouzský zástupce se přidává: 
"Nehygienické to není. Dá se to řešit milováním ve sprše."

A český zástupce to dokončí:
"A namáhavé to být nemůže, protože u nás to dělají i cikáni"

MM17: MLETÉ MASO S FAZOLEMI

29. listopadu 2010 v 0:36 Kuchařka
Ingredience :
100 g uzené slaniny, 4 cibule, 1 zelená paprika, 750 g mletého vepřového a hovězího masa, 400 ml vývaru, 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu,, 1 plechovka bílých fazolek v tomatě, , 8 rajčat, , 1 lžíce sladké papriky, 1/2 lžíce chilli, pepř, sůl, 4 stroužky česneku,  3 lžíce sádla.
Postup přípravy :
Pokrájíme nadrobno slaninu, papriku a cibule. Vše necháme v kastrole zesklovatět na sádle. Poté přidáme mleté maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem a povaříme. Přidáme scezené  a propláchnuté červené fazole a bílé fazolky i s nálevem. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu a fazolím. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme mletou papriku, chilli a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, opepříme. Podáváme s těstovinami, rýží nebo pečivem.





Soudci - nezávislí a spravedliví …

27. listopadu 2010 v 0:35 Vtipy
V jednom městě povolal právník k soudu jako svědka jednu starou paní. Když složila přísahu, ptá se jí žalující právník: 
"Paní Čermáková, znáte mne?"
"Ale ano,  samozřejmě. Znám vás od plenek. A abych pravdu řekla, jste pro mne velikým zklamáním. Lžete, zahýbáte své ženě, manipulujete lidmi, pomlouváte je. Myslíte si, že jste  velké zvíře, a přitom jste tak pitomý, že vám  nedojde, že z vás nikdy nebude nic než mizerný právník maloměstského formátu."
Právník vytřeštil oči. Když se  vzpamatoval z prvního šoku, rychle se zeptá:
"Paní Čermáková, znáte právníka žalovaného?"
"Ano,  znám pana Koblihu ještě z doby, kdy neuměl chodit. Občas jsem ho jeho rodičům hlídala. A i v něm jsem se  zklamala. Je to lenoch, udavač a piják. Nedokáže s  nikým slušně vycházet a jeho právnické znalosti jsou  tak mizerné, že bez uplácení ještě nikdy nic nedokázal."
V tu chvíli soudce zabušil kladívkem a vyžádal si ticho v soudní síni. Zavolal si oba právníky k sobě a povídá  jim tiše:
"Pánové, jestli se jeden z vás zeptá té paní, jestli mě zná, dám vás okamžitě zavřít pro pohrdání  soudem!"































J@


Pivní reklamy

26. listopadu 2010 v 0:50 Chlast
pivo1

Američan vyřezává do dýní lidské obličeje

25. listopadu 2010 v 2:34 | net |  Obrázky
Řezbář Ray Villafane z amerického Bellaire vytváří umělecká díla z dýní. Na blížící se oslavy Halloweenu 31. října vyřezal několik propracovaných strašidelných hlav. Kdo by však čekal práci pouze s vydlabanými dýněmi a jejich tvrdou slupkou, byl by na omylu. Villafane naopak využívá jejich dužninu, ze které pak dokáže vytvořit výrazy v obličeji do posledních detailů.


dýně

MM16: MASOVÉ KULIČKY VE ŠPENÁTOVÉ OMÁČCE

24. listopadu 2010 v 3:39 Kuchařka
Ingredience :
250 g mletého masa dvou druhů (hovězí, vepřové), jeden stroužek česneku, jeden rohlík, jedno vejce, sůl, pepř, půl lžičky mleté červené papriky, půl lžičky mletého kmínu, olej nebo tuk na pečení
Omáčka : 1 kg čerstvého nebo 300 g mraženého špenátu, dvě mladé cibulky, dvě lžíce oleje, jedna kostka zeleninového bujónu, jedna lžička kari koření, 0,2 l smetany ke šlehání, jedna lžička maizeny, sůl
Postup přípravy :
Mleté maso vložíme do mísy. Nakrájený rohlík zalijeme vařící vodou a necháme postát.
K masu přidáme prolisovaný česnek, rozšlehané vejce, opepříme, ochutíme kmínem, paprikou a osolíme. Rohlík jemně vyždímáme, přidáme k masu a směs dobře promícháme. Mokrou rukou tvarujeme malé kuličky, které opékáme na rozpáleném oleji, vyndáme a uložíme na teplém místě.
Omáčka : Špenátové listy umyjeme a zbavíme stonek, mražené listy necháme mírně rozmrznout. V hlubší pánvi osmažíme na oleji očištěnou pokrájenou cibulku, přidáme bujón, kari koření, promícháme, zalijeme 0,25 l vody a přivedeme do varu. Vložíme špenátové listy a za občasného míchání krátce povaříme. Ve smetaně rozmícháme maizenu, vylijeme do špenátu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme a podáváme s kuličkami.



Matematik, fyzik a chemik

23. listopadu 2010 v 0:39 Vtipy
Zavřou matematika, fyzika a chemika s jednou konzervou. Po třech týdnech se na ně jdou podívat.
Fyzik: "Spočítal jsem si, pod jakym úhlem musim házet konzervu do rohu cely a když napraskla, dorval jsem ji zuby nehty. Ale žiju!!"
Chemik: "Ze slin, vlasů, špíny na zemi a pavučin jsem si namíchal roztok, který tu konzervu narušil a pak zuby nehty..."
Matematik mrtvý, celé stěny popsané a vpravo dole v rohu "=> konzerva je otevřena."

Kohoutí zapasy

22. listopadu 2010 v 1:39 Hádanky
Víte, jak zjistíte, že se kohoutích zápasů zůčastnil Polák?
Polák přijde s kachnou.
Víte, jak zjistíte, že se těch samých zápasů zůčastnil Ital?
Vsadí si na kachnu.
A víte, jak zjistíte, že tam byla mafie?
Kachna vyhraje.

KH 21. – 30. 11.

21. listopadu 2010 v 0:34 Horoskopy
Orchidea
21. - 30. 11.
Překrásná, exotická květina, která zaujme na první pohled, takový je i člověk narozený v tomto znamení - originální a nevšední. Potrpí si na svoje image, poslední módní výstřelky, drahé doplňky a kosmetiku. Má ovšem i osobní kouzlo a tak jestliže se někdo dostane do jeho vlivu, nedokáže se jen tak vymanit.

Pepíček chemikem

20. listopadu 2010 v 3:37 Vtipy
Pepíček si vzal svoji novou chemickou soupravu do sklepa, kde celé odpoledne prováděl různé pokusy.  Tatínek se vrátil z práce a šel se podívat, co synek tropí. Pepíček zrovna seděl obklopen baňkami a zatloukal cosi do zdi.
"Proč zatloukáš ten hřebík do zdi?" ptá se otec.
"To není hřebík," říká synek, "to je mrtvý červ. Chtěl jsem ho pomocí své speciální směsi oživit, ale on místo toho ztvrdnul na kámen."
"Víš co? Ty mně dáš tu baňku s touhle chemikálií a já ti hned zítra koupím motorku!"
Pepíček nepřemýšlel dlouho a podal tátovi baňku. Druhý den, když přišel Pepíček ze školy, tak před brankou stál na chodníku zbrusu nový Mercedes. Pepíček se šel zeptat tatínka, proč koupil auto a ne motorku.
"Motorku máš v garáži, synku," řekl otec, "ten Mercedes je od maminky."

Žid a křestani

19. listopadu 2010 v 0:36 Vtipy
Do domu vedle početné katolické rodiny se nastěhoval Žid. Každý pátek, v den tradičního katolického půstu, když katolíci žvýkali svou neochucenou rybu, Žid griloval na zahradě hovězí steaky. Vůně masa katolické sousedy dráždila. Rozhodli se proto, že Žida obrátí na katolickou víru. Po delším přemlouvání ho vzali k faráři, aby ho pokřtil. Farář Žida pokropil svěcenou vodou se slovy: "Narodil se jako Žid, byl vychovaný jako Žid a tímto je z něj katolík."
Přišel další pátek a katolíci nemohou věřit svým očím. Žid opět griluje. Po chvíli, co svého souseda pozorují, vidí, jak bere svěcenou vodu a kropí steak: "Narodila se jako kráva, vyrostla jako kráva a tímto je z ní ryba."

MM15: AJVAR - základní recept

18. listopadu 2010 v 0:34 Kuchařka
Ingredience :
2 velké baklažány, 6 červených nebo zelených kuliček pepře, sůl, 1 česnek, 3 hřebíčky,  šťáva z 1 citronu, 1/2 šálku olivového oleje, petrželová nať
Postup přípravy :
V troubě nasucho upečeme baklažány s hřebíčkem a pepřem do změknutí. Během pečení můžeme baklažány potírat olejem nebo vodou. Ještě teplé je i s  včetně kořením nasekáme  najemno.Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem. Přimícháme utřený česnek a citrónovou šťávu.. Postupně přidáme olej. Pasta musí být celistvá a hustá, nesmí uvolňovat olej. Nakonec vmícháme najemno nasekaná petrželová nať. Chceme-li mít pikantnější AJVAR, přidáme 1feferonku


MM14: GRILOVANÉ PLACIČKY Z DVOJÍHO MASA

17. listopadu 2010 v 0:00 Kuchařka
Ingredience :
500 g mletého hovězího masa, 500 g mletého jehněčího masa, 1 lžička pálivé papriky, 2 lžičky soli, 3 velké cibule
Postup přípravy :
Maso smícháme s paprikou a solí a přes noc dáme do ledničky. Před grilováním maso promícháme a vytvoříme kuličky. Každou zmáčkneme na placičku asi centimetr silnou  a krátce grilujeme. Servírujeme s cibulí nakrájenu na kolečka s hořčicí a kečupem nebo s AJVAREM - viz níže : červenou pastou chutnající téměř po jakékoli zelenině.


8 fíglů, jak přežít zimu bez nemocí

16. listopadu 2010 v 0:23 Může se hodit

1. Pomocník z domácnosti: Olivový olej

Jak pomáhá: Zvláčňuje popraskané ruce a rty
Předtím, než vyjdete do zimy, potřete si ruce a rty olivovým olejem. Funguje také obyčejné máslo či margarín, ale na rozdíl od olivového oleje se tak dobře nevsáknou.

MM13: BULHARSKÉ KJUFTETY

15. listopadu 2010 v 0:57 Kuchařka
Ingredience :
200 g mletého telecího masa, 250 g mletého hovězího masa, 40 g brambor, 1 vejce, 3 žemle, petržel, 300 g rajčat, 2 lžíce oleje, sůl
Postup přípravy :
K masu přidáme syrové strouhané brambory, žemli namočenou ve vodě, vejce a sůl. Promícháme a utvoříme malé karbanátky, které zlehka obalíme v sekané petrželce. Srovnáme do nádoby, nepatrně podlijeme, podusíme a přidáme nakrájená rajčata. Šťávu necháme vysmahnout, podlijeme a dusíme do změknutí. Nakonec přidáme olej.



Hip Hop

13. listopadu 2010 v 0:54

VEKRA trochu jinak

12. listopadu 2010 v 0:53

KH 11. – 20. 11.

11. listopadu 2010 v 0:35 Horoskopy
Narcis
11. - 20. 11.
Trochu povrchní lidé, kteří jsou často zahleděni sami do sebe, hodně jim záleží na tom, jak se jeví ostatním a hledají stále nové a nové příležitosti jak se druhým předvést. Přátelství ani lásku nedokáží udržet, často mění partnery, zaměstnání a hledají stále něco nového a vzrušujícího. Klidnější jsou až ve vyšším věku.