Život je jako žebřík do kurníku: Krátkej a posranej

Květen 2011

Bezďák

29. května 2011 v 2:03 | Petr Seth |  Galerie




Myšlenka dne

20. května 2011 v 2:00 Moudra



Elfka

14. května 2011 v 1:55 | Petr Seth |  Galerie


Májka

11. května 2011 v 0:19 Satira/kritika
Májka

Indiánský Bobr 20.4.-20.5.

8. května 2011 v 3:18 Horoskopy
BOBR
Lidé narozené mezi 20. dubnem a 20. květnem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu "Bobry". Tyto zrozence ovlivňuje zemský živel (stabilita, racionální přístup, řád, cílevědomost), vládne jim pak vítr východní (cílevědomost, intuice, učení). Bobři milují jistotu a bezpečí. Stojí pevně na zemi, jsou to typičtí realisti. Mistři praktického života, moudří lidé. Člověk narozený v totemu Bobra si cílevědomě buduje kvalitní domeček, který stojí na pevných základech, není jen tak vidět a do kterého mají přístup výhradně pozvaní.
Jsou neustále v pohybu. Mají jasný plán, konkrétní vizi, budoucnost si umí dobře naplánovat. Krok po kroku jdou za svým cílem, zvládají metu za metou, nic neuspěchat - vše musí stát na pevných základech. Nekonečná aktivita a mravenčí práce se jim vyplácí. Po čase už to není neviditelná nora, kde Bobr přebývá. Stává se z ní, obrazně řečeno, honosná vila a posléze palác, který je neustále rozšiřován, vylepšován. Díky své šetrnosti, pracovitosti a praktičnosti jsou Bobři dobře zajištění pro život. S prostředky umí nakládat účelně. Pelíšek takového jedince pak může skrývat nejeden poklad. Jen ať pak přijde s prosíkem ten, který se Bobrovi celou dobu vysmíval, sám si užíval, rozhazoval a marnil peníze! Inu, kdo se směje naposled… Ale ne, Bobři jsou velkorysí.
Nic však nedají zadarmo. "Přijď, přilož ruku k dílu a já se ti odměním", říkají. Pravda, nic v životě však není úplně idylické. A tak jsou i Bobři, jejichž život není až tak růžový, jak si původně představovali. Pro malé věci občas přehlédnou ty velké. Upnou se na svůj plán, puntičkářsky plní každou stanovenou podmínku a leckdy si nevšimnou příležitosti, která přichází (často ani nechtějí). Nejspíš je to právě tím, že každý projekt tvoří s velkou pečlivostí a je jim pak líto jen tak od něj upustit a vrhnout se na jiný, byť mnohem výnosnější. Možná mají i strach.
Neustále totiž musí myslet na zadní vrátka a neumějí riskovat - lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Ono je to kolikrát i mnohem pohodlnější, že? Pohodlnost a pasivitu vidíme u těch, kteří jsou právě na bezpečí svého domova, svého pelíšku, až příliš závislí. Nejspíš to vypadá, že si první a druhý odstavec poněkud protiřečí, ale jsou to jen různé strany téže mince - jak jste si mohli všimnou, pramení z týchž potřeb. K jejich uspokojení ovšem nevede jen jedna cesta. A tak rozeznáváme Bobry-workoholiky na jedné straně a Bobry-pecivály na straně druhé.
Jistotu a bezpečí si zajistí oba, byť každý po svém. Kde stojíte vy? Podobně přistupují i k lásce a partnerství. Pomalu, nic neuspěchat. Nejdříve kvalitní základy, pak můžeme jít dál. Umí zajistit rodinné zázemí, teplo domova. Na svět se dívají přes konzervativní a "materialistické" brýle. Možná je něco mezi nebem a zemí a oni to nevidí. Možná se o něco okrádají, možná mají pravdu. To už musí zjistit každý sám. Takže Bobři-peciválové. Naučte se být v pravý čas flexibilní, překonejte pohodlnost, občas neuškodí opustit komfort domova a rozhlédnout po okolí! Bobři-workoholici. Měli by jste se naučit odpočívat a čas od času si vyhodit z kopýtka. K životu přistupujte s nadhledem. Nejen prací živ je člověk!



Alkomoudra (5)

5. května 2011 v 3:17 Chlast
alkohol

MM32: DALMATSKÉ ČUFTY

2. května 2011 v 0:17 Kuchařka
Ingredience :

půl kila míchaného mletého masa, dva rohlíky, namočené do vody, sůl, čtyři lžíce hladké mouky, vejce, mletý pepř, drcený kmín, jednu cibuli, sladkou mletou papriku, rajský protlak, dvě kolečka citronu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, čtvrt litru kysané smetany, cukr, tři rajčata jednu nakládanou okurku,  dvě zelené papriky, deset deka sterilovaného hrášku

Postup přípravy :


Mleté maso smícháme s rozmačkanými rohlíky, přidáme mouku, vajíčko, sůl, pepř, drcený kmín a vše dobře promícháme. Ze směsi uděláme krátké silnější válečky (čufty) a ze všech stran je opečeme na pánvi. Do tuku po smažení přidáme nakrájenou cibulku, osmahneme, zahustíme moukou, přidáme mletou papriku a nakonec rajský protlak. Rozředíme vodou dobře rozmícháme a povaříme. Pak přidáme do omáčky plátky citrónu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a vaříme asi 20 minut, přidáme rozšlehanou smetanu, přisladíme, osolíme a procedíme na čufty. Nakonec přidáme do omáčky podušenou zeleninu - na kostky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou okurku a paprikové lusky  a sterilovaný hrášek. Podáváme s rýží nebo s brambory.



NAŘÍZENÍ MINISTRA KULTURY ČR

1. května 2011 v 12:50 Ptákoviny
O pravidlech chování manželek a partnerek během MS v ledním hokeji 2011

§1
V době od 29.4.- 15.5. 2011 je manžel absolutním vládcem nad TV přijímačem a jeho dálkovým ovladačem.